BLOG
Umývate citrusovú kôru?
Citrusové ovocie, ktoré dostaneme bežne v obchodoch, je povrchovo ošetrené. V článku sa dočítate, čím a prečo a čo sa s tým dá urobiť.
Sú potravinárske výrobky pod privátnymi značkami reťazcov kvalitné?
O rozdieloch a kvalite potravinových výrobkov privátnych značiek reťazcov oproti výrobkom pod značkou výrobcu.
Lieskovo-orieškové nátierky s kakaom alias „nutely“
„Nut“ je orech, preto základom „nuteloidných“ nátierok by mali byť orechy. No drvivá väčšina má v zložení na prvom mieste cukor alebo náhradu cukru.
Rastlinné nápoje, časť II. – sušené
Sušené rastlinné nápoje používa niekto ako smotánku do kávy, iný ako „prenosné mlieko“ na dovolenku. Sú lepšie ako tekuté? Pozrime sa na zloženie.
Rastlinné nápoje, časť I. – tekuté
Mnohí spotrebitelia uprednostňujú rastlinné nápoje pred kravským mliekom. Tekuté nápoje z rastlín majú so živočíšnymi mliekami spoločnú iba konzistenciu a farbu.
Je zloženie potravín to isté ako nutričné hodnoty?
K napísaniu tohto článku ma inšpirovali rozhovory so známymi o potravinách, kedy som zistila, že sa s dotyčnými nerozprávame o tom istom. Ako hovorí jedno slovenské príslovie: ja o voze,…
Prečo tuzemák nie je rum?
V Českej a Slovenskej republike sa pred istým časom prestalo používať slovné spojenie „tuzemský rum“ a bolo nahradené tuzemákom, umom, runom a podobne. Mnohí ľudia si však doteraz myslia, že…
Papáme farbičky… Naozaj vám nevadí chémia v jedle?
Prekvapilo ma, keď si jedna pani venujúca sa zdravému životnému štýlu myslela, že potravinárske farbivo = prírodné farbivo. A minimálne pre tých, ktorí si myslia to isté, bude tento článok.
Je kvasená kapusta z obchodu rovnaká ako domáca? Ako si vybrať tú najprospešnejšiu pre naše zdravie?
Ako si kúpiť kvasenú kapustu prospešnú pre váš organizmus, ak nemáte možnosť natlačiť si kapustu do suda a urobiť si vlastnú kyslú kapustu?
Nikdy nie je neskoro začať sa stravovať inak
Článok o stretnutí s úžasnou 80-ročnou čipernou pani dôchodkyňou, ktorá na staré kolená začala meniť jedálniček a pozitívne sa to prejavilo na jej zdraví. Nikdy nie je neskoro…
Tradičná kvalita či domáca receptúra… Viete, o čom hovoria?
Máte radi voňavý chlieb priamo z pece, lekvár podľa tradičnej receptúry či maslo ako od babičky? Tak to asi každý. O čom však hovoria tieto slovné spojenia?
Krava mlieko stále dáva…
Vraj kravu je možné stále dojiť. A myslí si to veľa ľudí. Naozaj je to tak? Odkedy môže krava dávať mlieko?