BLOG
Ako najlepšie skladovať chlieb?
Všetky možnosti uskladnenie chleba na jednom mieste. Tipy od zákazníkov našej pekárne, ale aj naše technologické pripomienky…
Kto sa má v tých múkach vyznať?
Pšeničná či ražná, hladká či hrubá, biela či celozrnná. Kto sa má v tých múkach vyznať?
Nie je chlieb ako chlieb, nie je kvások ako kvások
Aj chleby s obsahom kvásku sa môžu líšiť. A takisto nie je kvások ako kvások.
Chemické bielenie múky na Slovensku?
V jednom slovenskom mlyne sa mlynára pýtajú, či jeho múka nie je náhodou bielená a myslia tým chemicky bielená. Keďže sa s tým spomínaný mlynár na Slovensku nestretol, urobila som…
Čo je maslo?
Čo je maslo? Koľko percent tuku obsahuje? A môže obsahovať aj rastlinný olej?
Z čoho sú vyrobené žuvačky?
Viete, z akých surovín sa žuvačky vyrábajú?
Modifikovaný škrob
Je modifikovaný škrob to isté ako GMO?
Ako spoznať pravú sójovú omáčku?
Sójová omáčka sa používa ako dochucovadlo jedál. Pravosť sójovej omáčky vieme zistiť aj podľa zloženia.
Umývate citrusovú kôru?
Citrusové ovocie, ktoré dostaneme bežne v obchodoch, je povrchovo ošetrené. V článku sa dočítate, čím a prečo a čo sa s tým dá urobiť.
Sú potravinárske výrobky pod privátnymi značkami reťazcov kvalitné?
O rozdieloch a kvalite potravinových výrobkov privátnych značiek reťazcov oproti výrobkom pod značkou výrobcu.
Lieskovo-orieškové nátierky s kakaom alias „nutely“
„Nut“ je orech, preto základom „nuteloidných“ nátierok by mali byť orechy. No drvivá väčšina má v zložení na prvom mieste cukor alebo náhradu cukru.
Rastlinné nápoje, časť II. – sušené
Sušené rastlinné nápoje používa niekto ako smotánku do kávy, iný ako „prenosné mlieko“ na dovolenku. Sú lepšie ako tekuté? Pozrime sa na zloženie.